Tu știi ce pui în farfurie? Adevărul pe care medicii refuză să ni-l spună! Ce nu știu românii despre carnea de porc

Într-o perioadă în care tot mai multe persoane încearcă să adopte și să urmeze un stil de viață sănătos, bazat pe fructe, legume proaspete, iar carne de porc e pusă la colt, nutriționistul Mihaela Bilic, medicul vedetelor, face câteva precizări în legătură cu acest produs.

Se pare că mușchiul de porc este o variantă chiar mai sănătoasă decât alternativa recomandată până acum de nutriționiști: carnea de vită sau de pasăre. Cel puțin asta susține renumitul nutriționist Mihaela Bilic.

Loading...

Potrivit nutriționistului, carnea de porc este preferabilă celei de vită chiar și la vârste foarte mici. „Am auzit medici care spun că la diversificare trebuie să-i dai copilului carne de curcan şi de vită. Dar porcul de ce nu? Ce are carnea de porc? Vă spun eu, nu există niciun argument contra cărnii de porc. Ba dimpotrivă: grăsimea de porc este mai puţin saturată şi mai sănătoasă decât cea de vită.

Porcul nu este un animal rumegător, ci monogastric, fiind 94% compatibil cu omul. Cum digeră un copil carnea de porc nu o va digera pe cea de vită. Important este să alegi o bucată slabă de porc.

De exemplu, mușchiul de porc este mai slab decât orice bucată de carne de vită, iar muşchiuleţul este mai slab şi decât pulpa de pui. Dacă porcul este hrănit corect şi este crescut în aer liber, carnea lui are şi omega 3”, spune nutriționistul.

Așadar, specialistul recomandă, mai ales în alimentația copiilor, consumul de carne de porc în favoarea celei de vită sau pui.

„Ani întregi nu am pus la îndoială calitatea cărnii de porc. Ne-am trezit acum să spunem, vai de mine, porc nu, dar de fapt nu ştim de ce. Este un fel de prejudecată. În cărţile de nutriţie, porcul e lăudat”, spune ea.

Loading...