Colesterolul mărit este o problemă medicală foarte serioasă. Dieta bogată în grăsimi şi chimicale favorizează îngroşarea pereţilor vasculari, iar sângele nu mai poate transporta cu uşurinţă oxigenul şi nutrienţii în corp Iată câteva alimente care dizolvă depunerile de colesterol din vasele de sânge: Usturoiul Usturoiul este bogat în antioxidanţi, care luptă împotriva radicalilor liberi şi ajută la scăderea nivelului de lipoproteine cu densitate joasă. Ovăzul Fibrele de ovăz reduc capacitatea colesterolului de a se lipi de pereţii arterelor şi previne ateroscleroza, reducând astfel riscul bolilor de inimă. Suc de rodie Nivelurile de antioxidante din sucul de rodie este mai mare decât în alte sucuri naturale, inclusiv afine, afine şi portocale. Merele Reduc semnificativ cantitatea de colesterol şi alte grăsimi ce este absorbită la nivelul sistemului digestiv, dar şi cantitatea de glucoză. Pește gras Conţine acizi graşi omega-3, care pot ajuta la desfundarea arterelor. Nucile Sunt bogate în grăsimi mononesaturate şi acizi graşi omega-3. Include în dieta alune, migdale, nuci pecan, arahide etc. Ulei de măsline Uleiul de măsline conţine grăsimi mononesaturate care ajută la combaterea formării plăcilor pe pereţii arterelor. Avocado Este bogat în grăsimi mononesaturate, care reduc riscul acumulării plăcii în artere. Roşii Sunt bogate în licopen, un antioxidant care ajută la scăderea colesterolului rău şi reduce riscul acumulării plăcilor în artere. Spanac Aceasta legumă cu frunze verzi este bogată în vitaminele A şi C. Împreună, aceste vitamine reduc riscul de ateroscleroza.

Remediu vechi la români și nu numai, vinul fiert este cel mai căutat împotriva răcelii și apreciat totodată în zilele reci de iarnă, în preajma Crăciunului, fiind singura băutură permisă în post.

Vechi leac împotriva frisoanelor, gripei, vinul fiert crește temperatura corpului, ne face să transpiram, să respirăm mai ușor și să scăpăm în felul acesta mai repede de boală.

Loading...

Este un remediu simplu, plăcut și confirmat ca eficient de câteva secole. Ca orice băutură alcoolică este contraindicată celor cu afecțiuni cardiovasculare, cu hipertensiune, ulcer sau cu orice diagnostic în care consumul de alcool este interzis.

Pentru ca efectul să fie benefic, trebuie ținut cont de faptul că senzația de căldură este pe termen scurt, datorită vasodilatatiei, dar la scurt timp, se manifestă fenomenul invers, de răcire.

Vinul fiert pentru leac este eficient și sănătos dacă este consumat în cantități moderate, o cană pe zi, seara, înainte de culcare. O cantitate mai mare ne scade rezistență organismului și ne expune infecțiilor.

Atunci cînd fierbem vinul se aduce până aproape de fierbere, dar nu se dă în clocot, nu trebuie să fie unul scump, pentru că prin fierbere diferența dispare, vinul vrac, de țară, fiind foarte bun.

Se adaugă diferite condimente, cel mai des scorțișoară, cuișoare, coajă de lămâie, după care se încălzește până pe la 80 de grade C și se îndulcește după gust.

Se mai pot folosi coji de portocale sau feliuțe subțiri de măr. Ingrediente se pun în ultimele 2-3 minute, pentru a nu-i schimba gustul.

Bețișoarele de scorțișoară sunt mai bune decât pudra, pentru ca vinul să nu fie tulbure și să nici nu se lipească de vas.

În funcție de tradiție, la vinul fiert mai pot fi adăugate și alte mirodenii: nucșoară, cardamon, anason, ienibahar, boabe de piper.

Pentru obținerea unui vin fiert bun nu se folosesc însă mai mult de trei arome diferite.

Pentru gripă și răceală, se recomandă două cești de vin fiert pe zi, din care una seară, la culcare, dar și băi la picioare cu sare.

Loading...