Aşa faci cea mai simplă dulceaţă de GUTUI. Reţetă ca la mama acasă!

Dulceaţa de gutui este extrem de versatilă şi se potriveşte în combinaţii dintre cele mai diferite.

Ingrediente

Loading...

1 kilogram gutui

350g zahăr

1 plic gel fix

Mod de preparare

Spălam bine gutuile de puf, le tăiem în jumătăţi, scoatem cotorul, seminţele şi părţile lemnoase şi apoi le dăm pe răzătoarea mare. În cazul în care aveţi un robot de bucătărie care face această operaţiune este şi mai bine. Nu va speriaţi dacă fructele se oxidează pentru că îşi revin când dau în fiert. Gutuile râse le punem în cratiţă în care vom fierbe gemul.

Aveţi grijă să fie o cratiţă cu fundul dublu pentru că gemul să nu se lipească, iar pe fund, pentru siguranţă, puneţi câteva picături de ulei. Într-o farfurie amestecăm zahărul cu praful de Gel Fix şi îl punem peste gutui. Amestecăm bine şi punem gemul la foc mediu. Gemul de gutui se fierbe minim trei minute din momentul în care începe să clocotească (trei – cinci minute).

Trebuie să avem grijă că borcanele să fie bine uscate înainte să punem gemul în ele. Vom pune gemul de gutui fierbinte în borcane, imediat ce l-am luat de pe foc şi vom sigila cât mai bine borcanele cu gem. Borcanele ar trebui ţinute întoarse câteva minute şi apoi depozitate într-un loc răcoros şi rece.

Loading...